Várak3D, www.varak3d.hu  - Nagyvázsony-fotókiállítás megnyitó

 


A Várak3D és a Civertan Bt. közös fotókiállítása
Nagyvázsony
2009.


- Képek egy kiállítás megnyitójáról -
 
 
Kattints a kisképre a nagyításhoz, majd a nagykép megtekintése után zárd be az ablakot!

 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 


Idén sem maradtunk térhatású- és légi fotó kiállítás nélkül...
 

Régóta terveztük már, hogy középkori várainkról készült anaglif- és légi fotóinkat egy olyan helyszínen mutathassuk be, ahol az érdeklődők közvetlen kapcsolatba (is) kerülhetnek a történelmi helyszínnel.

A nagyvázsonyi várkapitány, Tupcsia Péter remek partnernek bizonyult terveink megvalósításában.

Így került megszervezésre Nagyvázsonyban a VölgyTornác rendezvény keretében, közvetlen a Kinizsi vár szomszédságában lévő Turistaszállón a fotóink kiállítása.

A Turistaszálló -eddig más célra használt- földszinti helyíségét és a teljes tetőtéri részt igényesen felújították és lehetővé tették a paravánokon és falakon a fotóink, a kiállítás anyagának elhelyezését.

A földszinti helyiségben barátom, László János légi fotói kaptak helyet, aki igencsak nehéz helyzetbe került, mikor a több mint százezres légi fotó gyűjteményéből kellett kiválasztania azt a közel 50 darab -szívének legkedvesebb- fotót, amin elsősorban középkori váraink láthatóak madártávlatból, de legújabb fotói mellett igazi csemegeként megtalálhatóak a kiállítás képei között az éjszakai fényében pompázó Budapest nevezetes helyszínei is, szintén a levegőből fotózva.

A tetőtéri részben -szerény személyem- a Várak3D fotói kerültek kiállításra. Közel 3 éve foglalkozom a térhatású fotók készítésével, fő érdeklődési köröm a középkori magyar várak és várromok fotózása, melynek anyagát 2 éve már a WEB-en (is) megtekinthetik az érdeklődők. Ebből az anaglif, 3D-s fotógyűjteményemből válogattam én is közel 50 várunkról egy-egy általam legjobbnak vélt fotót, melyeket ha színszűrős szemüveggel nézünk, akkor a fotókon lévő várak megelevenednek, s bár a kövek nem kezdenek el mesélni, de a várfalak, bástyák szinte "kilépnek" a képből és a gyilokjáróról lenézve még szédülhetünk is a mélység fölött. A kiállításra érkezőknek a szervezők biztosítanak 3D-s szemüveget.

A megnyitóra július 25-én, 14:30-kor került sor, a rendezvénysorozat hivatalos megnyitója és a várjátékok kezdése között. A kiállítást Tupcsia Péter várkapitány nyitotta meg a szép számmal megjelent érdeklődők előtt, melynek érdekes színfoltja volt, hogy a vendégek sorában egyszercsak megjelentek a korabeli ruhákba, sodronyingbe és vasvértbe öltözött vendégek is. Feledhetetlen volt az a látvány, amit az okozott, hogy a XVI-XVII. századi ruhákban lévő, a várjátékokon szereplők feltették a 3D-s szemüveget és karddal az oldalukon, színszűrős szemüveggel a fejükön hajolnak jobbra-balra a kiállított képek előtt, hogy a térhatást minél jobban élvezhessék...

Szeretném megköszönni minden kedves vendégnek a részvételét, a szervezőknek és rendezőknek a munkáját (külön köszönet a Nagyvázsonyi Kinizsi Kht ügyvezető igazgatójának: Tupcsia Péternek), hogy lehetővé tették ennek a remek kiállításnak a létrejöttét.

A fotókiállítás szeptemberig tekinthető meg, melyhez mindenkinek kellemes időtöltést és térhatású élményt kívánok.

 
 
Ugrás a lap tetejére
 
vissza "Várak3D / Főoldal"
 
vissza "Média"
 

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
A Flash-t és a JavaScript-et engedélyezned kell.
Minimum felbontás: 1024 x 768

Grafika és kivitelezés:
Vígvári Tamás
Dunaújváros

 
e-mail:
 
 
2009. augusztus 5.
 
Bánd-EssegvárDunaföldvárKisnánaCsesznekSimontornyaNagyvázsonyMiskolc-DiósgyőrSomoskőKőszegKőszeg-Óház